突然好想食濃味野。諗起想食土耳其菜,但係荃灣😂😂。我又睇openrice。同上次食刨冰一樣。又見到呢到之前有篇食評寫到好差,我又本住試下啦。話晒附近無得揀。
試野唔叫咁多住😂點左兩樣。。地皇雞。呢個應該算係印度菜?點解我之前係印度餐廳食過。不過可以呀。佢嘅咖哩入面香料好多,但味道偏辣,雞肉煮到鬆軟晒。
。羊膝飯。
我本身都幾鍾意食羊。呢到羊羶味唔重,肉質都好滑,香料味煮到入晒去,唔錯!算係幾滿意。🥰為咗寫食評我有八掛問下店員姐姐,點解呢間店咁多其他菜系?搞到我都真係有啲亂。😅。我有啲以為自己食緊印度野。佢都解釋返呢個幾個菜系味道較類近,而且呢到既廚師叔叔都想將啲好食、就算不同菜系既野都放入去咁上下。雖然味道上唔差。但本住想食土耳其菜嘅我。食完都覺得係印度野多過土耳其野。😂。希望都留意下啦。特別如果係追求100%正宗,就唔太推薦。我覺得佢既味道係明顯調過更岩香港人食,因為如果食過正宗既印度&土耳其菜,其實真係好好好濃味。

試野唔叫咁多住😂點左兩樣。

。地皇雞。

。羊膝飯。

我有啲以為自己食緊印度野。

雖然味道上唔差。但本住想食土耳其菜嘅我。
地皇雞
羊膝飯