2024-04-24 23 瀏覽
今次我哋嚟到荃灣一間好有人氣嘅日式🇯🇵fusion菜餐廳。舖頭主打創新日式卷物🍱,舖頭嘅風景都幾好,落地玻璃望住商場中庭⛲️,感覺好chill。.🗻富士山($88)賣相夠晒澎湃😍,壽司卷上面疊着層層嘅蟹柳絲,食落口嘅感覺好滿足😆。反卷裏面包住嘅係鰻魚🎏,咬落去仲有蒲燒醬香味,同埋鰻魚軟身嘅口感,同埋一絲嘅蟹柳🎌,口感豐富。.🐉金龍卷($98)同樣口感處理得好好💕,裏面有大大條吉列炸蝦。就算捲喺裏面,每一啖都食到酥脆嘅炸衣💥,同埋蝦肉嘅口感。而且裏面忌廉芝士份量適中🧀,食落有芝士綿滑、濃郁嘅香味。.🥗龍卷風沙律($76)以沙律菜嘅爽脆口感作為基底🥬,上面加咗好多蟹棒絲,而且撈埋辣味沙律醬調味🌶️,感覺夠香口。裏面仲有薯片碎,同埋中華沙律👅,幾種唔同嘅創新fusion風味加埋一齊,味道豐富。.🥟古今日式煎餃(6隻)($56)餃子幾好食,外層煎得幾靚😝。同時間入面保留住好多汁💦,而且餡料口感好嫩。.🐥芝麻雞翼(2隻)($38)呢款小食同樣火候控制得好好。雞翼外層炸到好酥脆💥,夠晒脆卜卜。裏面嘅雞肉仍然係好軟身💕,而且咬落去熱辣辣,又有肉汁💦,好吸引。
🗻富士山($88)
🐉金龍卷($98)
🥗龍卷風沙律($76)
🥟古今日式煎餃(6隻)($56)
🐥芝麻雞翼(2隻)($38)
2024-04-15