餐廳: 初見
資訊:

2020-03-18 132 瀏覽
打開餐牌其實好想食漢堡包,刺身,又想打邊爐。。。係疫情期間,當然打下邊爐啦~不過係一人邊爐🍲。原價88,加38有刺身三片,餐湯(南瓜湯或者面豉湯),仲送一杯餐飲。甘掋食,當然加啦~忍左一個月,食左塊三文魚、吞拿魚同油甘魚,感覺好開心,雖然魚味道淡淡,但肉質還新鮮。估佢唔到,唔係用Wasabi而係用山葵,而鼓油都唔會太鹹。我諗🤔如果唔係疫情下物流影響,餐廳的魚生應該係好有自信的,能以鮮味取勝。火鍋海鮮都算鮮甜,有青口,同3種蝦,6粒手指尾甘細的蜆肉等等。而估唔到有三文魚腩。本身個窩有白菜、竹輪、豆腐同椰菜等蔬菜,食完先有位落肉類😁。湯底唔會太濃味,好香龍蝦味。有菜有肉,配上珍珠米,食到好飽了!花茶係熱玫瑰茶,無糖,中和剛才的味道。

海鮮火鍋龍蝦湯

花茶