2020-09-03 773 瀏覽
晚餐特登同細佬兩個人去支持呢間新開的小店。裝潢不錯,侍應都有禮貌。價錢還好,不算好貴。叫左西冷牛扒 (medium) set同單叫香草醬虎蝦意粉,飲品凍奶茶少甜。湯係南瓜湯,味道幾好,幾CREAMY。之後上沙律,鴨胸肉沙律,鴨胸肉都幾大塊,煎得幾香。沙律菜值得一讚,係好食既。主菜西冷到。well……叫左medium,不過一D都唔係唔五成。又唔想浪費食物同怕被加料,所以只係同侍應講左,叫佢地留意番。不過係失望既,話曬個餐都差唔多$200,同埋都對呢間餐廳有d expectation,但可能小店真的不適宜叫牛扒掛……?? 我唔係睇低/睇小d小店,而係因為我食過大部分小店同café的牛扒,叫親都中伏。唔係太熟就太生,再唔係就係肉太韌或者榎(鞋)。凍奶茶少甜到,冇少甜,超甜。又冇茶味,超唔好飲。香草醬虎蝦意粉,意粉幾好,唔林同幾彈口。不過我唔太欣賞個香草醬的味道。Anyway,在美孚算係間幾靚既餐廳。近近地想轉下環境食下西餐咪黎下囉。不過冇咩特別我都唔會特登去。

價錢還好,不算好貴。

湯係南瓜湯,味道幾好,幾CREAMY。
南瓜湯

鴨胸肉沙律

主菜西冷到。
西冷牛扒

well……叫左medium,不過一D都唔係唔五成。
西冷牛扒

凍奶茶少甜到,冇少甜,超甜。又冇茶味,超唔好飲。

凍奶茶

香草醬虎蝦意粉