餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2023-12-15 71 瀏覽
今日收工同朋友約咗美孚食野,去咗「富臨皇宮」度食晚餐。美孚嘅富臨就喺葵涌道隔離,位置十分方便。環境方面:入面好大,燈光光猛,坐得好舒適,富臨入面仲有位置可以進入「吉田」超市買凍肉,好有趣。店員方面:招呼好好,有禮貌,主動潷湯,將啲湯渣分好,上菜又會介紹有啲咩材料,叫餸時又會推介菜式。食物方面:叫左三樣野乳豬例牌乳豬皮好酥脆、鬆化好似食薯片咁,乳豬肉入味,肥廋適中,好耐無食過咁鬆化嘅乳豬啦。羊腩煲(大份)羊腩有20舊度,配菜方便有粉葛、支竹、馬蹄、薑、蒜仔,羊腩入味得嚟又淋,羊腩部位大部分連皮連肉,食落口感豐富,先係食到南乳腐乳汁,之後食到羊皮再係脂肪跟住到羊肉,咬碎嘅肉汁充滿哂成個口腔,鍾意食羊嘅朋友一定要試,呢個羊腩煲又大煲又好味,我比95分以上呀。水鴨湯水鴨湯材料有雞、鴨、雞腳、廋肉、青橄欖、湯十分入味,飲完都唔會口渴,好明顯係真材實料,推介畀鍾意飲湯嘅朋友呀。總括黎講:今餐食咗六百幾蚊,我個人覺得就好抵食喇,羊腩煲收$268份量一定比出面多,超級推薦。
今日收工同朋友約咗美孚食野,去咗「富臨皇宮」度食晚餐。

美孚嘅富臨就喺葵涌道隔離,位置十分方便。

食物方面:叫左三樣野

乳豬例牌