黃埔開新野, 街坊當然要去試下。等位等左好耐, 到我地喇, 個位對住廚房, OK啦, 但一坐低已經好凍, 問待應有冇得調較下個冷氣,佢話去關細D, 但唔覺細風左。我食野唔一定要D野食好熱辣辣, 但就一定唔鐘意D野食凍晒先食,個冷氣咁吹法, D野食幾好食都好, 死梗!我叫左個蕃茄咖哩牛肉餐, 牛肉得2條牛肋條仔, 咖哩底其實OK的, 但我個係蕃茄咖哩, 蕃茄方面只食到係罐頭茄汁, 唔係新鮮蕃茄煮成嘅汁, 咖哩味仲比D茄汁蓋晒D味, 仲要因為個冷氣吹住, 我被迫超快速完全我嘅晚餐, 而且太貴喇, 我個餐要成$128+10%, 貴到飛起, 隔離MISO 都係用同一隻美國牛肋條做紅酒牛肋條, 起碼有3條, 賣$68, 雖然咖哩不能同紅酒汁比, 但單睇價錢真係大太對比鳥!
黃埔開新野, 街坊當然要去試下。

2012-04-01