2023-09-21 20 瀏覽
一向鍾意港式街頭小食,但一直都冇乜突破,今次嚟到紅磡依間小食店,發覺佢將街頭小食發揮得淋漓盡致!招牌燒賣餐廳主打燒賣,有蒸有炸,兩樣都好多口味揀,搞到我都有瞬間選擇困難症,所以就決定蒸同炸各一款蒸: 奶油麻辣魚肉燒賣好有創意同大膽嘅配搭,原來奶油拼麻辣係咁出色,燒賣係啱啱蒸好,熱辣辣兼且非常彈口,上邊配有大量乾紅椒絲,脆脆的增加口感。炸: 日式大阪魚肉燒賣一向都好鍾意炸燒賣,個皮好香脆,唔會炸得太乾,入邊嘅燒賣肉仍然都係彈牙,配上毫不吝嗇嘅木魚同日式燒汁,令我好似食緊好煙靭嘅大阪燒。除咗燒賣,hidden table亦都有小食珍珠雞令人好驚喜嘅小食!店員先將珍珠雞蒸熟,點上天婦羅炸粉,再放入油鍋炸,令到珍珠雞唔會太乾,而外面少少燒燶嘅飯焦非常煙靭有彈感!珍珠雞亦都有配上奶油,並切開四份,細細份可以一口放入口,係好方便嘅珍珠雞!炸薯條 (霹靂 Peri Peri)薯條非常香脆,有濃濃嘅薯味,配上美式霹靂粉,彷彿好似去咗美國咁,整體不過不失。價錢方便,同區小食嚟講性價比高,如果想冇咁悶,非常值得一試!店舖亦提供少量堂食位置,備有秘製醬汁,可以趁熱食!

招牌燒賣

蒸: 奶油麻辣魚肉燒賣

炸: 日式大阪魚肉燒賣

除咗燒賣,hidden table亦都有小食
珍珠雞

炸薯條 (霹靂 Peri Peri)