2017-08-03 721 瀏覽
九號水產開左一排,饒之味係首批開業餐廳之一,行過幾次,但落街食飯未必會諗起佢今日終於入黎試下新野21:30 last order,所以我地8點左右就落黎食,完全唔需要等位整體餐牌選擇唔多,應該係居酒屋嘅關係,酒類同下酒嘅串燒就好多款式餐牌每一頁都會寫住日本茶每位$8,如果你唔叫其他野飲,而話要茶,記得佢會收茶錢,唔係免費俾你架!最面嗰堆係蒟蒻,但望落勁似美乃滋,食落就當然冇味忘記左影埋兜沙律汁,係有d似油醋汁嘅汁因為見到好多油所以唔想倒哂落去撈,最終我食左一兜零dressing嘅沙律(諗住反正佢都設定左呢款沙律係配呢個汁,我就費事問佢有冇芝麻醬喇)上菜速度其實幾快剛剛開始食沙律,個烏冬就已經黎左牛肉都ok嘅,唔係肥牛,個湯都好清雞翼乾左d,同埋好似好細隻,食完一陣風咁冷烏冬就冇乜得話好定唔好,係個汁咸左d結論係新邨巷仔入面間德__好食d,附近太多日本野食,好難突圍.但如果想飲返兩杯,又要坐得舒服,黎呢度係一個唔錯嘅選擇.
今日終於入黎試下新野

蒟蒻麵沙律
最面嗰堆係蒟蒻,但望落勁似美乃滋,食落就當然冇味
忘記左影埋兜沙律汁,係有d似油醋汁嘅汁

上菜速度其實幾快
剛剛開始食沙律,個烏冬就已經黎左
牛肉烏冬
牛肉都ok嘅,唔係肥牛,個湯都好清
雞中翼串
雞翼乾左d,同埋好似好細隻,食完一陣風咁
冷烏冬
冷烏冬就冇乜得話好定唔好,係個汁咸左d

題外話/補充資料: 筷子係用免洗筷,好似唔太環保
2017-07-29