2016-09-27 295 瀏覽
幾個月前韓宮開幕既時間我已經去過喇,今日妹妹話想食所以再次到訪。其實呢度韓國客比較多,Local 客無咁多。今日叫既配搭係輕型韓燒,過下口癮,又想試下其他小食。所以我叫左頂級牛肉同大蝦黎燒,另外再叫左牛肉紫菜卷同人參雞湯,好似無咁熱氣。牛肉紫菜卷($68)有辣同唔辣,任君選擇。餡有雞蛋,蘿蔔,牛肉同有少許生菜襯托。我簡左唔辣,雖然唔夠辣既咁惹味,但幾鍾意佢D米飯煮得幾好咬口,煙煙韌韌,襯埋D 配料酸酸地,無咁濟。 人蔘雞湯($168)我最鍾意飲既人蔘雞湯,呢度都做得唔錯。人蔘味好濃,微甘,清甜。雞肉偏林,但唔鞋,算係控制得幾好。烤頂級牛肉($198)$198 一碟牛肉,中等價錢啦,正常厚度。D肉唔算落左好重調味,不過反而係咁我幾鍾意,肉味反而幾出,唔算油膩。大蝦($158)睇相都見到開完邊之後,仲係好厚肉,而且都幾長下。呢D 料燒起上黎好難唔好食,鮮甜彈牙。其實今日都好想點醬油蟹,不過韓國老闆娘話呢排韓國D 蟹質素麻麻,又貴,所以寧願唔賣都唔想賣貴夾唔掂既食材,所以無得叫呀。呢度D 人都幾NICE,食得幾舒服,油煙都唔算好勁。

其實呢度韓國客比較多,Local 客無咁多。

牛肉紫菜卷($68)

人蔘雞湯($168)

烤頂級牛肉($198)

大蝦($158)

2016-08-27