2018-02-13 51 瀏覽
各位拉麵迷有福了, 原來豚道樂係黃埔開了新店, 我間中都會去呢邊行Aeon 的, shopping 完可以去食拉麵一舉兩得餐廳內外都有精美佈置, 充滿日式風味的地道拉麵店, 店員貼心的遞上藍子, 可以方便食客擺放袋子或個人物品, 可以坐得更加舒適, 另外, 我們留意到bar 抬下有usb 位置, 食客用餐之餘仲可以充電, 旁邊掛鉤可以掛上手袋, 不得不贊賞一下這裡的服務抬上有添置調味架, 有幾款調味料供選擇!點餐可以mark在點餐紙上, 你可以按個人喜好選擇麵條款式, 軟硬度, 配料多少個人認為特上拉麵有蛋, 紫菜, 豚肉, 比較豐富, 所以order 左特上海老湯拉麵, 特上黑蒜油拉麵。 海老湯有櫻花蝦, 我即刻心心眼,湯底香濃, 拉麵較彈牙,粗幼度適中, 因為我不太喜歡粗身既拉麵呢。豚肉有3大塊, 肉質口感都很好!見到餐牌有好幾款小食都想食, 唔好睇少得我地兩個人,其實多多都食我落, order 了餃子,吉列蠔, 炸墨魚咀,好香脆可口!一口芝士最令人難忘, 香濃芝士,入口即溶, 食完口腔仲留有芝士味最後, 兩個日式特飲, 我最喜愛的提子汁, 仲有招財貓個樽可以放係屋企做裝飾。

, 旁邊掛鉤可以掛上手袋, 不得不贊賞一下這裡的服務

抬上有添置調味架, 有幾款調味料供選擇!
調味料

特上海老湯拉麵
特上黑蒜油拉麵

吉列炸蠔,  餃子
炸墨魚咀
一口芝士

最後, 兩個日式特飲, 我最喜愛的提子汁
, 仲有招財貓個樽可以放係屋企做裝飾。
特式飲品

調味料