2020-08-15 284 瀏覽
曾經呢間係我最鍾意的其中一間雞蛋仔店,每次去紅磡都一定會留quota幫襯上次幫襯,其實已經覺得差左,原味冇左蛋香味,朱古力味亦冇朱古力味但疫情下,覺得未到難食就多少幫襯下,幫襯下呢間老店,支持下老闆對手藝的堅持和執著但今日再幫襯,只會用伏黎形容,以後亦唔會再幫襯!😡唔知係咪因為疫情生意難做,老闆一路掛住拉客,雞蛋仔翻完又翻,烘到過晒火,難食到嘔見老闆將底雞蛋仔翻左4-5次都冇拎起,已經覺得伏伏地,但見表面冇燶,又唔好意思要換但一食落口就知中伏,硬到石頭蛋糕咁,雞蛋仔的外脆內軟完全冇,除左硬就係硬,食左一舊就成底扔左落垃圾桶!!!雖然唔想浪費食物,但真心難食到入唔到入口🤮題外話:等雞蛋仔的時候,有人問老闆雞蛋仔要等幾耐,老闆話3分鐘,對方唔想等就走左,老闆一路話等3分鐘都等唔到,點點點其實,老闆有冇諗過,可能係因為你的雞蛋仔已經差到連等3分鐘都唔值,只係靠人情味在撐,話人唔願等前,試下自己整的雞蛋仔先???雖然只係小小$19,本想支持老闆對雞蛋仔的熱情和手藝,但可惜早已變左味,就等呢間店留係我回憶中最美好的一頁,唔會再幫襯👎🏻👎🏻👎🏻

但今日再幫襯,只會用伏黎形容,以後亦唔會再幫襯!😡
雖然唔想浪費食物,但真心難食到入唔到入口🤮

外賣自取