2023-02-10 17 瀏覽
朋友約我去食串燒,我即時想到呢間餐廳,之前已經想試好耐架喇!估唔到收左工既時段竟然重有位,因為以前經過都滿座,我同朋友一坐底緊係即時狂叫野食喇,由於太肚餓既關係,所以我地都叫得比較多野食。點食物係需要用QR Code落單,十分方便,而且個app重有埋分類,比我地容易d睇,我地重可以清楚睇到相片同價錢,果然細心啊燒五花腩肉串食落好香好脆卜卜,而且肥瘦分怖好平均,本身勁驚佢會比勁多肥位我,食落就知我既擔心係多餘。惹味蒜蓉茄子勁香蒜蓉味,而且外皮都好薄,我地連d皮都食埋!而且入面既水份非常充足。燒豬頸肉食落會有少少乾,但個調味搭夠,絕對值得一試。燒雞翼一串有兩隻,燒到個皮好脆口,而且d肉又唔會好乾,十分抵食,值得推介。花甲粉我見個個都有叫呢個粉,我地都唔執輸,分量都幾大碗,湯底超級正,唔會太過辣,而且個粉好掛汁,花甲新鮮又冇沙。巴蜀炒飯(辣)由於太過肚餓,所以決定叫個炒飯食,非常欣賞呢個炒飯好有獲氣,亦都十分足料,加上有少少麻香,我地最終食晒成碗飯。

燒五花腩肉串

惹味蒜蓉茄子

燒豬頸肉
食落會有少少乾,但個調味搭夠,絕對值得一試。

燒雞翼

花甲粉