2023-06-05 38 瀏覽
見到黃埔有新餐廳第一時間去試。今日冇訂座,去到順利有位,仲坐咗個好舒服嘅卡位添。先講服務,全店都是較為年輕嘅店員,服務OK,有部份比較生手,不過也不錯。唯一係全店員工包括鐵板燒師傅都冇戴口罩,目前社會環境嚟講有少少唔係好習慣。嘢食方面鐵板牛舌同埋美國安格斯牛肉薄燒唔錯。另外叫咗$98嘅聖子都相當大隻、煮得好惹味。另外兩款就麻麻哋 - 大阪燒唔係好似大阪燒。可以喺裏面加炒麵,但係唔係大阪嗰隻炒麵有啲怪怪地,同埋有隻煎蛋喺裏面。另外一個較為唔抵嘅就係關東煮 - $22一個項目咁佢就寫咗啲項目名,例如魚蛋蘿蔔蒟蒻嗰啲。咁我哋叫咗五樣嘢諗住$22都有兩片掛⋯⋯ 點知嚟到係$22一款,即係一片魚蛋一舊細嘅蘿蔔 etc。嗰碟嘢就$110⋯⋯ 得五舊仔嘢、又細碟、關東煮湯又冇味。呢樣大家食客要留意啦。整體經驗都唔錯嘅,可以試吓。

2023-06-05