2023-08-17 141 瀏覽
當日黎到黃埔行逛,打算同朋友到呢間居酒屋黎個happy dinner 🙌🏻 夜晚7點幾左右去到,等候時間大約1個鐘,walk in 的話,餐廳職員會問客人拎電話號碼,有位既時候就會call 番客人~餐廳環境有種濃濃日本居酒屋感覺,食客都好暢所欲言,氛圍都好熱鬧😌當日兩人點了:❣️餐廳前菜味增醬+青瓜❣️虎蝦龍湯麵賣相相當吸睛🤩大大隻虎蝦,虎蝦外皮上有滿滿既櫻花蝦包住,倍添蝦味同脆口,蝦肉鮮彈,難怪會成為招牌😌 湯底濃郁,滿滿鮮蝦味,每啖麵都好掛湯❣️明太子撈麵鍾意明太子必點!醬汁creamy , 將配料撈埋一齊,每啖醬汁都食到明太子🤤調味唔會過鹹,唔會過膩麵質係幼麵,好爽彈同醬汁十分搭配❣️葡提鴨捲有特色同美味既小食鴨肉片包住提子🍇,食落提子會包汁,提升了鴨香既味道,整體甜甜地❣️蟹肉牡蠣🦪新鮮脆炸既🦪上鋪滿蟹肉,食落不算太有驚喜,但都係一款好味既小食💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠總括,呢間係不錯吃的居酒屋,如不想排隊等候時間太耐,可建議唔好太晏去到,或者預先訂座😌

當日兩人點了:

❣️餐廳前菜

味增醬+青瓜

❣️虎蝦龍湯麵

賣相相當吸睛🤩
湯底濃郁,滿滿鮮蝦味,每啖麵都好掛湯

❣️明太子撈麵

鍾意明太子必點!
麵質係幼麵,好爽彈同醬汁十分搭配

❣️葡提鴨捲
有特色同美味既小食