💛💛💛泓一拉麵💛💛💛排隊排到世界末日都要食😭。座位真係好少,得8個位左右,環境逼逼地,反而我地好鍾意,好有日本屋台feel🇯🇵。如果排隊時間短啲會開心啲😮‍💨。雞白湯拉麵 $88真係好正,個湯好似用奶打成既泡泡咁,好濃好滑,不過無可否認有少少鹹,食得拉麵都預左啦🤔。麵既粗幼度有得揀,我地揀左幼麵,佢雖然唔係沾麵,但掛湯掛到傻😂。叉燒得兩大塊薄薄地既,雞肉唔係好嫩,有啲可惜。溏心蛋正,原來好既溏水蛋係會入左味😍。海老沾麵 $98我地兩個為左試唔同既野,所以叫左碗海老沾麵。麵款我地揀左粗麵,又係因為為左揀啲唔同既野😂。粗麵有咬口,重麥味,我地都好鍾意🥰。海老湯好濃好濃,蝦味!海鮮味!不過我地都係鍾意雞白湯多啲🤔。埋單$186(無加一)
💛💛💛泓一拉麵💛💛💛

雞白湯拉麵 $88

海老沾麵 $98

埋單$186(無加一)
2021-10-02