2018-01-07 677 瀏覽
想推薦一下琴日去嘅餐廳,真係非常有heart,除咗個名『有情有意』配合今次聚會之外,亦係一間聾健共融嘅餐廳,服務我哋嘅係聾人或弱聽人士,真心覺得佢哋服務非常到位,溝通絕對可以應付自如。依d真係社區好需要嘅愛心小店,比多d機會有需要嘅人,食物水準超出水凖,出色意大利餐,而且份量充足,小食亦相當出眾,食物相我就無影,一向好少相機食先,想知味道如何就去撐下佢哋呀!而餐紙上亦有教一d簡單手語,比客人點餐溝通用,仲有可以舉起小牌示意需要,而我哋人多,用手機打上我哋需要dinner set嘅英文代號,比佢睇就落到單,無出錯而食物亦好快到。而切完蛋糕,佢哋仲好有心邀請我哋去餐廳另一面影相,有好靚佈置,如果係員工創作黑版,粉筆畫咗2018 Happy New Year字句,影相出嚟效果好靚,員工亦非常有心機介紹餐廳牆上特式,原來十個仲可以包房,有自己私人空間,一個開生日好地方!地點方便近紅磡站,位於置富都會內,有BB椅,食物亦適合小朋友,真心推薦。

2018-01-06