2014-10-14 2462 瀏覽
今日去左紅磡試下開左近50年既香港人漢堡飽, 咁咩係香港人既漢堡飽呢? 就係尼間時新開既時候,香港係未有快餐店賣漢堡飽架. 果時老闆就引入左外國既漢堡飽,加上自己既整發,就變成左港式漢堡飽啦.聽就聽得多,但係今日終於可以試一試.入到去就覺得有D懷舊feel,唔似連鎖快餐店,佢冇特別既裝修,就好似以前D冰室咁.好啦,我就叫左個芝士蛋漢堡黎試下.時新計錢就好得意既,一開始就個飽既錢,之後一層就加$2.由於我唔係幾餓,所以就加層蛋同芝士試下.之後要簡汁,我就緊係試佢特製既沙拉汁啦.食一啖,同M記既飽真係好唔同,首先,個飽好脆,真係好脆,平日食果D飽都放係counter到一段時間,咩口感都冇晒,但係時新個飽底係你叫先整,所以好脆.之後就係層漢堡,又同其他快餐店好唔同,因為有好多洋蔥,仲有D肉根,所以咬落好好口感.再加上蛋味同芝士味,真係好好食.食完一個會有慾求不滿想食多個既感覺.香港人平時食外來貨都食得多啦 所以我覺得係要試下D香港味道既!~~
就變成左港式漢堡飽啦.
聽就聽得多,但係今日終於可以試一試.
由於我唔係幾餓,所以就加層蛋同芝士試下.
之後要簡汁,我就緊係試佢特製既沙拉汁啦.
咩口感都冇晒,但係時新個飽底係你叫先整,所以好脆.
芝士蛋漢堡
2014-09-27