2023-03-07 49 瀏覽
今日同同事去咗呢頭返工經過見到有呢一間台式外賣店, 就諗住試吓,買個外賣同埋台式嘢飲😆見佢除咗台式便當仲有甜品同埋手抓餅等,而且價錢亦都十分公道。我哋總共點左兩個台式便當 價錢已經包埋嘢飲,分別係,台式鹽酥豬扒便當同埋台式滷牛肉便當,由於係中午時間,所以店員亦都非常多order,但係我哋嘅便當亦都係即刻新鮮整,而且鹽酥豬扒亦都係新鮮炸,呢樣嘢未食就覺得值得稱讚,大約六7分鐘,我哋就攞咗外賣返去公司食,返到去嘅時候嘢食仲係非常之熱,而且豬扒亦都係脆口的。我哋兩個便當除咗有肉燥喺上面之外,仲有店家特別準備嘅菜圃,佢除咗味道上面多咗一種鹹香味之外,仲提供埋脆口嘅口感,值得一讚!豬扒嘅醃料同埋炸完之後落嘅調味粉亦都非常之適中水準之上,牛肉亦都非常之入味和淋滑!飲品方面,我叫咗珍珠奶茶,珍珠容易咬爛,但係仍然不失口感,甜味亦都啱啱好!總括嚟講,非常好嘅一間台式外賣小店,可以一試再試,值得返轉頭!😀