2013-09-26 2258 瀏覽
媽媽因為店名的關係, 而且好"飲茶"FEEL, 所以建議往呢間明星店試試, 我倆怕人多, 所以十一時半已經到逹, 當時只時坐了三成人, 我們一坐低, 播緊演唱會的VIDEO, 同時也被枱上的食具吸引住, 尤其是個水煲同印了"左麟右李" 四個宆, 真的好有心思. 之前經驗, 不敢對明星開的食店太大期望, 叫了水餃撈面, 蝦米腸, 菜遠湯面, 魚片粥, 賣相是可取, 但食物質數一般, . 但要一讚是個粥底, 令我想起中環那間粥店, 好綿. 好滑. 食完了都是十二時十五分, 門外也沒有人等位, 一名侍應走過來, 問我們要否"收得", 想不到她連我們的食具都收埋,剩低杯同個水煲!! 我同媽媽都O左咀,如果想再點菜,係咪又再問佢攞過,有D失望囉。

2013-09-20
$100 (早餐)