2023-05-07 218 瀏覽
住咗喺黃埔超過10年,最初都會去吓和民嘅。後來發覺環境有少少污糟就冇再去啦⋯⋯ 呢幾年疫情。咁最近見市面回復正常,就再去試吓囉。嘢食都唔特別出色㗎啦,不過真係日日出街食飯無飯家庭嗰種就乜都試吓囉。嘢食瘟瘟沌沌不特止,服務態度又差!咁其實點解要做餐廳呢又冇服務嘢食又難食。叫咗一碗叉燒拉麵,拉麵最忌冇湯,咁佢又真係中咗喎!唔明點解要用隻咁細嘅碗放拉麵,因為個碗太細所以又冇乜湯!咁食物質素就梗係差啦, 10分滿分呢碗拉麵係3分都比多佢。叫咗一碟餃子咁餃子就正常。屋企人叫咗一個牛肉石鍋飯嚟到都幾夠熱嘅,但係就有啲乾冇汁的。都食咗咁多年知道佢哋會有鰻魚汁所以就問夥計攞少少鰻魚汁。咁呀嬸嬸服務員就拒絕給予鰻魚汁,因為我哋冇叫鰻魚。環境依舊不乾淨,因為佢喺地牢又不見天日,另外裝修十年如一日沒有翻新過。咁樣?等佢換咗個廚師先再去啦
2023-05-03