餐廳: 太興
資訊:

餐廳: 太興
資訊:

2023-08-19 300 瀏覽
食得太興都係貪方便,連鎖店餐牌差唔多味道差唔多,加上太興相比其他茶記真係坐得舒服啲地方光猛啲所以今日係黃埔想叫餸食飯都唔諗啦,去太興算2個人叫左2個餸,一個椒鹽鮮魷一個北菇豆腐青衣魚柳煲結果兩個餸都唔合格個椒鹽鮮魷真係最嬲,焯完先拎黎去炒返乾身撈啲椒鹽上去,仲要都炒唔乾身啲椒鹽都痴唔到上去我第一次見呢個餸係會白焯,唔識整唔好學人整啦老公見到碟餸一放低已經想叫姐姐拎走叫廚房再整,不過我制止左佢,先唔好講咩加唔加料,而係廚房根本唔識整,俾幾多次機會都係一樣個北菇豆腐青衣魚柳煲一放低又係唔對路,無乜色水無乜汁,結果食落真係淡茂茂連豆腐都唔入味花菇就更加唔洗講啦唯一可以讚嘅咪係個煲燒得夠熱囉老公對味道都唔算十分有要求,但係食完呢餐佢話以後都唔黎呢間太興食小菜,呢間分店淨係可以食早餐,淥下公仔麵、煎下腸仔就難唔到佢
所以今日係黃埔想叫餸食飯都唔諗啦,去太興算

2個人叫左2個餸,一個椒鹽鮮魷一個北菇豆腐青衣魚柳煲

結果兩個餸都唔合格

椒鹽鮮魷

我第一次見呢個餸係會白焯,唔識整唔好學人整啦

北菇豆腐青衣魚柳煲

連豆腐都唔入味花菇就更加唔洗講啦