2024-05-02 21 瀏覽
一向都鍾意食川菜,紅磡有一間食川菜都好出名《冒喜》,之前食過一兩次外賣。最近餐廳擴充大左,店內環境都好寬敞,大約有30個堂食位。而食物質素方面真係有進步,相信店家有改良到,同用心去做🙌🏻。🌟吉祥套餐(任選6款餸)當日我就叫左2️⃣個吉祥套餐🍜❤️第一碗湯底選擇左🔥重慶麻辣湯🔥(微辣),湯底非常濃郁,馬嘅味道呢慢慢滲出,令人非常開胃👍🏻再配上白飯,真係好好味😋。而餸菜方面就選擇左:🔸潮汕手搥牛肉丸牛肉丸非常之彈牙爽口,而且牛味香濃🔸蒜香墨魚丸墨魚🦑丸都非常新鮮,超級爽口,唔會有腥味🔸貴州丁家脆哨將五花腩經油炸,炸到金黃香脆,配上湯麵白飯,口感一流🔸五花腩片腩片肉質鮮嫩,食落非常爽口🔸鵪鶉蛋同芝士腸鵪鶉蛋同芝士腸都係我最愛😍,配上麻辣嘅湯底,真係好入味👍🏻❤️第二碗湯底叫左🔥秘製香辣湯🔥(微辣),湯底辣味濃郁,食完個身即刻暖晒😍。今次配左火鍋麵,每一條麵吸晒麻辣湯底嘅味道👅,辣辣地超級開胃🥰。而餸菜方面:🔸潮汕手搥牛肉丸🔸蒜香墨魚丸🔸貴州丁家脆哨🔸美國肥牛🔸滑牛肉美國肥牛同滑牛肉都非常新鮮,肉質柔嫩,配上香辣嘅湯底,跟突出牛肉嘅鮮味😍😍👍🏻飲品:🍹洛神花山楂蘋果汁味道酸酸甜甜,非常解渴🍹酸梅青檸烏

🌟吉祥套餐(任選6款餸)
當日我就叫左2️⃣個吉祥套餐🍜

而餸菜方面就選擇左:
🔸潮汕手搥牛肉丸
牛肉丸非常之彈牙爽口,而且牛味香濃
🔸蒜香墨魚丸
墨魚🦑丸都非常新鮮,超級爽口,唔會有腥味
🔸貴州丁家脆哨
將五花腩經油炸,炸到金黃香脆,配上湯麵白飯,口感一流
🔸五花腩片
腩片肉質鮮嫩,食落非常爽口
🔸鵪鶉蛋同芝士腸
鵪鶉蛋同芝士腸都係我最愛😍,配上麻辣嘅湯底,真係好入味👍🏻

而餸菜方面:
🔸潮汕手搥牛肉丸
🔸蒜香墨魚丸
🔸貴州丁家脆哨
🔸美國肥牛
🔸滑牛肉

飲品:
🍹洛神花山楂蘋果汁
味道酸酸甜甜,非常解渴
🍹酸梅青檸烏龍茶
酸梅加青檸,都係酸酸嘅味道,配上烏龍茶有消滯嘅功效