Together

2023-04-30 58 瀏覽
平時住開粉嶺都好少會係呢區食野,一食就會出去啦!今日做完野,太肚餓啦! 經過一眾餐廳,見到一間門面裝潢設計非常西化,似乎在設計花左不少心思,所以入左去試下搵野食。叫左個set lunch 香煎青咖喱立魚及時令蔬菜配椰汁飯$69 加配左$15 ,要左個洋蔥湯 +芝士蓋奶柚子茶一開始上左個洋蔥湯 睇望落去正常,有洋蔥啦!飲落係冇乜特別,似洋蔥煮嘅有調味嘅湯Ummmm….. 可能我有expectation,所以感覺麻麻,飲左一半就停手之後上左杯芝士蓋奶柚子茶見到杯細細,奶蓋比例好多,感覺上有心思有啲人中意飲奶蓋,點飲都覺得唔夠呢個係好足夠嘅意思飲落去奶蓋好creamy , 啖啖奶蓋,好滿足飲到落茶底,正常甜茶嘅味但重點黎啦,柚子茶醬 沉左落底,好傷心係 撈勻啲芝士,先可以令柚子茶 均勻感覺上有驚喜,我幾中意主菜係香煎青咖喱立魚及時令蔬菜配椰汁飯立魚 煎到卜卜脆,而且薄薄仍然啖啖肉,啲魚肉好嫩呀係我中意嘅味青咖喱都有啲辣㗎,但加埋好香椰汁味嘅飯就中和返。配飯細細,食落唔覺漏,所以岩岩好。總結:我會再黎食其他野👍👍👍👍
平時住開粉嶺都好少會係呢區食野,一食就會出去啦!

叫左個set lunch

香煎青咖喱立魚及時令蔬菜配椰汁飯

加配左$15 ,要左個洋蔥湯 +芝士蓋奶柚子茶

一開始上左個洋蔥湯
睇望落去正常,有洋蔥啦!
飲落係冇乜特別,似洋蔥煮嘅有調味嘅湯
洋蔥湯

之後上左杯芝士蓋奶柚子茶
見到杯細細,奶蓋比例好多,感覺上有心思
有啲人中意飲奶蓋,點飲都覺得唔夠
呢個係好足夠嘅意思
飲落去奶蓋好creamy , 啖啖奶蓋,好滿足
飲到落茶底,正常甜茶嘅味
感覺上有驚喜,我幾中意
芝士蓋奶柚子菜

主菜係香煎青咖喱立魚及時令蔬菜配椰汁飯

立魚 煎到卜卜脆,而且薄薄
仍然啖啖肉,啲魚肉好嫩呀
係我中意嘅味
青咖喱都有啲辣㗎,但加埋好香椰汁味嘅飯就中和返。
配飯細細,食落唔覺漏,所以岩岩好。
香煎青咖喱立魚及時令蔬菜配椰汁飯

總結:我會再黎食其他野👍👍👍👍