2015-12-06 925 瀏覽
下午點零鐘行去等位,等唔夠十五分鐘,個侍應大叫“豬手賣晒!”,估唔到佢地好生意到咁,因為我唔食牛肉既關係,唯有離開,好就係好在,佢會大叫通知企係度等位既人,如果想食豬手就唔好再等位!之後去到三點幾左右,我地兩試下睇下係唔係咁岩果轉賣晒,定係全日賣晒。係等位期間,我同朋友已經好擔心又會等等下,侍應大叫賣晒豬手,因為等左幾分鐘之後,已經暫停外賣豬手,我地先有機會食豬手米粉(連河粉都已經賣晒)!我地一坐底,就立即叫左大既豬手米粉同大既牛丸米粉。朋友話牛丸十分彈牙,同出面食既有唔同,而豬手我覺得味道比較淡,唔係想像中之好味,不過值得一提,佢既辣椒醬好入味,亦可能湯底同豬手比較淡味,先帶出辣椒油既香味,呢個係值得一讚!

豬手米粉
牛丸米粉