2015-06-30 409 瀏覽
粉嶺不是我地頭,唔係朋友帶我黎,都唔知呢到有一間咁靚的餐廳,這裡環境清幽,意大利西式的裝修份外高貴,場內播放著柔和的音樂,放鬆心情進食。和朋友叫了二人套餐,服務員首先會比一籃麵包,配有黑醋,olive oil和牛油搽麵包。再黎上頭盤茴香香橙配蝦沙律沙律賣相美觀,睇落有4隻蝦,其實得2隻,因為蝦被切開一半,但蝦都尚算大隻,而沙律菜加了橙肉,酸酸甜甜的幾開胃。黑松露野菌湯好香濃的黑松露,忌廉不太重,所以飲完不會好濟。意大利菠菜雲吞雲吞不過不失,菠菜汁不會太濃烈,清清地幾好。炭燒西班牙豬鞍配茴香蕃茄汁豬鞍7成熟,超厚的肉質鬆軟,二個人食都好飽,配菜裏的薯蓉加入了黑松露,味道更突出。甜品拼盤雖然食到尾已經好飽,但仍阻擋不了要把它食完,我鍾意白朱古力布丁,好香濃的味道,好滑。整餐飯服務員都好有禮,每食完一道菜都會換走碟和餐具,好細心呢!有車進出更方便,有大量車位
再黎上頭盤
茴香香橙配蝦沙律

黑松露野菌湯

好香濃的黑松露,忌廉不太重,所以飲完不會好濟。

意大利菠菜雲吞
雲吞不過不失,菠菜汁不會太濃烈,清清地幾好。

炭燒西班牙豬鞍配茴香蕃茄汁

甜品拼盤

有車進出更方便,有大量車位