今日天氣晴朗🌼出門歎早餐,懶豬豬不想舟車勞頓近近地選擇聯和墟😗。見此間無人問津的米線店變左士多冰室,竟然要排隊,有點驚訝!排了五分鐘,餐廳人山人海,新餐廳果然吸精。🤣餐廳裝修保留住米線鋪裝修,沒有大變動,所以大多是大枱,客人需要搭枱,而且仲要搭滿人,加上枱、座位都很稠密,坐得好迫,不太舒服。幸好,餐廳門口打開,比較通風一點,否則人多空氣不流通,容易傳播病菌!餐廳可能新開業,侍應是用手寫落單,有欠效率。🔥安排座位的侍應美女中氣十足,好多時由鋪前大叫到鋪後,叫同事執枱又排座位,但餐廳空間感細,令環境好嘈吵煩悶😪🙈。上菜速度有點不協調,我地的通粉食完,還要追問2次火腿炒蛋才上枱。全程眼見都有些客人追單,出餐可能有點混亂,希望日後要留意。講講下食物上枱,熱咖啡是好味👍☕️,咖啡味香濃易入口,與奶比例恰到好處又夠熱!❤推介。涷奶茶,茶味溫和,味道都算不錯。👇⛔️⛔️✖️✖️完全唔鍾意D落單紙與食物接觸😤,仲要放低係客人面前,張紙仲係隻雞蛋夾住。呢D係食肆衛生意識既問題,落單紙 唔好擺 碟上面或者放係D食物度,希望下次有改進‼️‼️色力長早餐-羅宋湯雞翼通粉,炸雞翼2隻,香脆可口。羅宋湯底味道好味,不會好濃好杰
見此間無人問津的米線店變左士多冰室,竟然要排隊,有點驚訝!
排了五分鐘,餐廳人山人海,新餐廳果然吸精。🤣

餐廳可能新開業,侍應是用手寫落單,有欠效率。

涷奶茶,茶味溫和,味道都算不錯。

色力長早餐-羅宋湯雞翼通粉,炸雞翼2隻,香脆可口。
羅宋湯底味道好味,不會好濃好杰,配新鮮配菜和通粉,正❤️🫰‼️推薦。
沙嗲牛肉通粉,味道平常,都可以一試。

早餐款式多,性價比高,而且供應時間至11點多比較貼心。

人排我排新餐廳,人實在太密,空氣焗促,食飽都急腳馬上離開。

第一次光顧食物整體都好好👍👍👍!

圓枱搭枱人數密度個人認為不應該咁迫,安排搭到密密麻麻,空氣好焗,而且環境太迫又嘈。服務和枱面清潔都有需要改善空間。如果服務和安排改進,應該會客如輪轉。