2019-09-23 62 瀏覽
今日同朋友嚟到呢間叫八沢嘅日本餐廳,未入到去已經覺得個門面充滿住日本特色。鋪頭採用QR code 嚟點菜,比較環保,用起嚟十分方便。店內有唔少富日本特色嘅飲品,所以同朋友叫左一人一支野飲, 一支係靜岡抹茶可樂, 一支係富士山柚子梳打。如果鍾意飲酒,舖頭都有好多唔同嘅酒,如蜂蜜、果味酒品俾客人選擇。主食方面, 我哋叫左芥末果醋帶子冷烏冬同埋廣島蠔肉碎烏冬, 兩樣都值得推介。稻庭烏冬非常彈牙,比得上喺日本食嘅質素,帶子爽口鮮甜,廣島蠔亦十分新鮮,份量仲唔少。特別係昆布湯好清甜,飲多啲都唔怕。另外, 我哋仲加咗明太子雞翼, 釀雞翼好惹味, 亦十分足料。總括嚟講,呢個係令人滿意嘅一餐。如果想喺香港食到日本地道嘅風味,不妨嚟呢度一試。

鋪頭採用QR code 嚟點菜,比較環保,用起嚟十分方便。