招聘中
時薪
最高可達 $21,500
最高可達 $23,500
月薪
更多筍工 (5)
今日同寶貝下午茶,原先諗住喺地鉄站附近搵食,後來寶貝搵到呢間西餐廳,之前食過喺荃灣的分站~OK唔錯,所以再試下呢間啦~!下午茶時段餐廳唔爆~我可以揀個心儀的位,本來想坐架卡位的但以我呢個米之連人坐了下去,感覺真係太迫了,最後逼不得已坐左另一邊的坐位由進入餐廳到坐下都冇服務員招呼,後來了一個疑似部長的服務員先生,放下餐牌講解了加錢任飲等事宜就走開了.~噢~佢地好在二個人的話去可只一人點任飲吧~~相信佢地對客人的誠信太過信心~~我地望望餐牌~款式唔少啊~由湯小食意粉到飯都有~仲有我最YUMMY的甜品~!款式簡單,價錢相宜~目測份量不少~我地要小心地點菜~怕食唔晒做作浪費~!水牛芝士蕃茄 – 簡單得零要求冇得輪的菜色, 水牛芝士唔會得個咸字,而且仲加左少少橄欖油同香草上去~更覺清新!鮮蝦沙律 – 所謂鮮蝦唔似係鮮蝦,相信係冰鮮貨色,細細粒咁,幸好出品冇腥味唔霉,沙律菜係生菜切片,新鮮冇黃好爽口~!!煙肉波菜 – 上枱同餐牌真係有很大的分別, 波菜煮得太淋,上枱有太多菜水~煙肉同波菜感覺好唔熟,似係烚好波菜先加煙肉片撈埋就算~冇誠意之作焗田螺 – 上枱時成個盤都好熱的~好有啱啱出爐的感覺,入口

之前食過喺荃灣的分站~OK唔錯,所以再試下呢間啦~!
下午茶時段餐廳唔爆~我可以揀個心儀的位,本來想坐架卡位的
由進入餐廳到坐下都冇服務員招呼,後來了一個疑似部長服務員先生,
放下餐牌講解了加錢任飲等事宜就走開了.~噢~
焗田螺 – 上枱時成個盤都好熱的~好有啱啱出爐的感覺,入口時食到田螺肉的爽口,味道唔重~食唔出係乜野焗田螺,香草?蒜茸??噢~可能係白烚田螺,烚起後再加點橄欖油…再梮多陣上枱~
芝士蒜茸飽 – 同普通蒜茸飽差一蚊,就加多左少少芝士茸,上枱外脆內軟,睇佢唔出唔錯~
燒羊架 – 入口就知加左好多;師夫;~好重口味的調味來掩飾羊肉本肉的羊羶味~以我這種中意羊羶味的人,當然覺得有點失望,而且燒得太熟,入口有點韌呢~
天使餅 – 聲稱係由意大利直接入口~我地一定相信佢唔係home make la!真係几好食~白色忌廉部份入口唔會太甜,輕輕軟軟,中層薄脆部份,冰得黎仲有點脆口的感覺~意外地好食~!
開心果雪糕拼威化 – 相信都唔會有乜野閃失的款式~無奈威化餅淋得可憐,相信通風左一段時間了~ V__V
我地分開左几次落單.服務員就比左几張單我地~原來佢地係每落一轉單就會打張新單~
令人好清析明白之餘又感有少少浪費,可能呢D係佢地的規矩吧~!!

期間所有野都要好自助~大部份的服務員都係行黎行去~你指示佢來幫忙落單~不論男女都只係回應一下便走開做其他野~~可能佢地覺得執好張枱比起客人落單更緊要~~
到埋單就要自己會著單據去門口比錢,連比錢都要噤鐘仔~先有人黎收錢,真係唔怕人走數?!

總括黎講..出品唔錯, 簡單輕鬆舒服!!我中意呢種感覺~係KILL TIME 好地方~!唔介意佢的服務質素的話~絕對值得再去~!睇睇張單~原來係唔收服務費~難怪冇人會黎做服務LA!
舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...好在出門轉彎就係~~相當企理!!安心去~!
2014-11-07