2022-05-09 92 瀏覽
因為工作關係,所以盡量會揀番觀塘區的食肆。呢間食過好多次,亦介紹過俾唔同既朋友試,大家食完都覺得正。由刺身丼、壽司、鰻魚飯、串燒、飲品甚至omakasa都試過曬!當中最鐘意omakasa, 因為最貴果兩set當時做緊第二位半價,所以除番開大約$500一位,好抵食!份量仲唔少,有刺身、壽司、手卷、湯、蒸蛋、甜品等。刺身中的拖羅入口即溶,海膽黎自北海道既赤膽都十分鮮甜。至於lunch set既選擇都多,但價錢係偏貴,所以就觀塘工廈區黎講未必咁多人捨得食咁貴,而且觀塘區真係有好多其他選擇!至於點解我會一食再食,係因為呢區比較好既日本料理,佢係一個好既選擇!而且服務也好!唯一食過既鰻魚飯,因為加左山椒粉係面,我唔係好鐘意果種麻味,所以應該唔會再揀勒!

當中最鐘意omakasa, 因為最貴果兩set當時做緊第二位半價,所以除番開大約$500一位,好抵食!份量仲唔少,有刺身壽司、手卷、湯、蒸蛋、甜品等。刺身中的拖羅入口即溶,海膽黎自北海道既赤膽都十分鮮甜。

也好!