2024-04-17 82 瀏覽
每次嚟TMK 都覺得個氛圍好正,餐廳裝修、牆身畫都好有特色,亦都係點解咁多外國人中意嚟Chill,最鍾意餐廳有花心思位係細節度,例如有啲舊式唱片磁帶、音響同噴畫,真心夠 relaxed TMK Brunch Set 都算豐富,有得揀齊Starters, Signature Dishes, Temakis Rolls, Desserts and Drinks,兩個人食真係好fullStarters 係Sharing Plates,有 Karaage 日式炸雞塊, Cabbage Salad 高麗菜沙律 & Salmon Tataki 三文魚他他。Brunch 嚟講個前菜都好足料,完全冇揸流攤!份量啱啱好,基本上比我哋清晒Signatures 揀咗TMK 嘅招牌菜「Crispy Tofu 酥脆豆腐」 ,口感好特別,豆腐天婦羅外層酥脆,加埋牛油果同蕃茄仔,微辣醬好惹味、相對濃郁,搭住啲蔬果就帶返少少清新感手卷就必點系列,叫Staff推薦一兩款比我哋,兩個人揀咗4款手卷:(1)Hamachi Tomato 油甘魚番茄手卷、(2)Avocado & Quinoa 牛油果和藜麥手卷、(3)Wagy

手卷就必點系列,叫Staff推薦一兩款比我哋,兩個人揀咗4款手卷:(1)Hamachi Tomato 油甘魚番茄手卷、(2)Avocado & Quinoa 牛油果和藜麥手卷、(3)Wagyu Beef和牛牛肉手卷、(4) 每日限定手卷(天婦羅🍤)

每個手卷都帶有少少微辣醬,新鮮油甘魚搭配紅洋蔥,口感清新口感,唔會太油膩;牛油果手卷就更加出色,有少少柚子醬,多咗份層次感;加埋啖啖肉和牛牛肉同天婦羅,真係好滿足,試晒咁多款

刺身拼盤都好正😋 三文魚、油甘魚同扇貝,每一塊刺身都係厚切,食完手卷食呢個,滿足感Max!

最後當然要試埋甜品,爆谷雪糕同炸香蕉雪糕,好match嘅配搭。個人比較鍾意炸香蕉,有少少外脆內軟嘅口感

我哋叫咗比較清爽嘅Iced Tea,當日都有唔少食客會叫返杯 House Wine / Beer,加埋輕快嘅音樂,無論係自己一個嚟、定係成班朋友嚟都感覺好正🤣 👍🏻

2024-03-19
用餐優惠