灣仔最近新開咗一間意大利餐廳,睇見門面就已經覺得幾有氣派同埋高尚,入面啲傢俬枱凳都係全新,lunch同幾個同事一齊入去食,我哋叫咗2個Pizza 2個意粉仲有2個甜品,Pizza比較驚喜,系正宗嘅意大利pizza餅底!!! 非常之煙靭,平時唔食pizza邊嘅我就算好飽都食晒佢 ,正宗嘅意大利粉係偏硬,食唔慣嘅人可能以為煮得唔夠熟,甜品叫咗個Tiramisu同埋椰子手工雪糕,Tiramisu果然冇令我失望又係正宗嘅做法,唔會太甜入口即溶淡淡嘅咖啡味留喺口中,我哋都比較滿意呢個甜品。椰子雪糕食落有新鮮感,不過對比Tiramisu就比下去了。服務員態度非常專業友善貼心,我哋有同事唔食牛,服務員都會逐樣話俾我哋知係用咩肉類做出嚟同埋問廚房確認有冇牛喺裏面,唔會嫌我哋煩呢一點比較滿意。最後人均消費$300左右,聽講樓上仲有一間酒吧有live Band,收工可以上去飲兩杯輕鬆吓。

SOPHIA  LOREN
2024-05-13