2015-09-14 3922 瀏覽
承蒙上司帶挈,可以一試晴報 x Tony Wong 的橙色玫瑰花蛋糕。由於之前上左黎睇店舖地址同順便望下食譜,發現有食家又係訂左呢個特別版蛋糕,而且賣相非常慘烈。完全好似打完仗咁,於是我都擔心左一陣 斷估Tony 哥d quality無咁差卦........店舖內,確定個餅真係靚靚樣既 取餅後拿拿聲搭的士番公司,怕案件重演。店內職員都有溫馨提示話唔好壓個盒同埋保溫一小時。登登登登,原好無缺。然後我地切都唔切就逐塊逐塊揭開黎食。面頭d 朱古力,確係好睇唔好食,太甜了,食左半塊放棄。呢個賣相有點差,請無視左佢。食到戲肉,見真章了,好滑既cream,但又唔會好膩。入面有粒粒士多啤梨同埋疑似raspberry mousse .味道剛好,少少酸配番落去又唔會太甜。仲有餅底有薄朱古力係面同埋有點點果仁味(唔知其實有冇架.... )花花蛋糕,都係比較岩追女仔用。自己食既會食番hazelnut ,哈哈

斷估Tony 哥d quality無咁差卦........
好多人訂左花花蛋糕
店舖內,確定個餅真係靚靚樣既

晴報x Tony Wong 特別味花花蛋糕
登登登登,原好無缺。
一層層揭開
然後我地切都唔切就逐塊逐塊揭開黎食。
面頭d 朱古力,確係好睇唔好食,太甜了,食左半塊放棄。
終於瓦解左d 花瓣

2015-09-11