2018-03-27 843 瀏覽
有次接女友放工,佢話好攰連食飯嘅能量都冇(我都係剛收工而未食飯,好肚餓呢)途經呢間嘢,記得行過好多次見到個個揸住勁大塊pizza,但係每一次自己都係食咗嘢…加上塊pizza咁巨型,唔係好肚餓都好難食得晒嘅感覺。喺門口猶疑咗一刻(因為有2邊counter,同埋冇idea叫邊款好),一眼望落去見到個display有嘅款色唔算好多,只有大半塊4 Cheese, 一塊Margheritta,一整塊Paisano's同大半塊Godfather 剩低。鑑於女友係唔食橄欖嘅,所以買咗2塊Godfather返屋企,承惠$80。等咗一陣等佢翻熱,跟住店員就用一個紙碟裝住一塊pizza再各自放入自己嘅紙袋裡面…因為實在太大塊了,所以拎得有啲啲吃力。女友果塊好靚仔,但係…自己果塊就「西」埋咗一邊,所以冇計,只可以對接食。啲料好夠又配搭得好,番茄醬隻味好濃而pizza底雖然拎到返屋企冇再翻熱都仲有少少脆。加上個底係絕對冇pizza hut果啲咁高筋,所以食整塊就啱啱好唔好太飽。我終於明白點解咁多女生都可以一人一塊喇。

女友果塊好靚仔,但係…

自己果塊就「西」埋咗一邊,所以冇計,只可以對接食。

2018-03-21
外賣自取