2014-10-14 1726 瀏覽
連續5日ot 日日差不多9點幾10點走 所以星期六點都要出去行行 輕鬆下 對自己好d 漫冇目的去到灣仔 行下舊區 行行下就去左以為灣仔舊街市 見到有間好吸引cafe 就貢左入去餐廳以綠洲為主題 好似個森林 有好多植物 旁邊係花店 中間係餐廳 去到既時候已經3點幾 店員提醒我地3點後只有三文治蛋糕同咖啡 我地冇咩所謂 因為都係想搵個地方坐下蕃茄牛油果三文治($45)- 係新鮮熱辣辣 個包烘得好香脆 食落唔似法包 有d似中式炸饅頭銀絲卷口感 幾好味 入面餡有好多牛油果醬 一d都唔估寒 蕃茄亦好大塊 好新鮮 整體感覺好fresh 紅桑子芝士蛋糕($38)-蛋糕唔係好甜 芝士味唔太重 咬落去食到一粒粒籽 係紅桑子肉 蛋糕有餅底 餅底唔太薄 跟落去又冇散開 加左唔少分Apple and peach smoothie ($46)-杯野飲係成餐最貴 飲落去唔似用新鮮水果整 好重香料味 飲唔到蘋果味 只係有浸好假既桃味 比較失望呢到係一個可以慢慢坐底 假期同朋友傾下計既好地方 環境又靚

牛油果蕃茄三文治

Raspberry cheese cake