2005-03-17 11 瀏覽
同朋友去食lunch, 坐低擺下餐牌就算, 水都唔斟杯, 落完order叫先識斟水。order了個chicken pasta primavera, 個包未上就已經上了個主菜. order前睇menu又無留意, 以為有餐湯, 點知要另外加$10, 不過無所謂, 叫了個餐湯, 係好杰的忌廉洋荵湯, 杰到差不多似漿糊。個pasta就ok, 不過出得太快, 似係一早整好的, 有咩理由order唔夠五分鐘就上到檯呢。食完飲餐飲時, 個侍應執檯, 佢拿唔到遞俾佢唔該都無聲, 我朋友咀都未抹就連餐巾都收埋人, 擺到明想趕客走咁, 最後只好埋單走人, 到行出去見到吉檯處處, 原來生意都係麻麻, 不過有咁既服務, 要人再幫襯都難。