為食客我又同朋友去尋味。望住出邊嘅電車起呢個店食扒10分寫意,天氣有啲熱,所以突然間想食蟹。估唔到除咗靚扒,仲有靚蟹前菜,到而家食完都係念念不忘,好想再返去食多次。Ocean crab cake首先真係要讚吓吓佢嘅法包🥖好脆又無過大crabmeat avocado tartare🥑通常牛油果都係要用鹹味嘅嘢配合,因為本身牛油果冇乜味,二來今次餐廳恰到好處咁樣將蟹肉既鮮味用調味凸顯,做到輕巧嘅味覺👅享受Fresh crabmeat mushroom soup(white)/ Seafood bisque(red)佢有兩種款式,有白湯同紅湯,蟹肉紅湯10分濃,有淡淡的海鮮味。白湯則用咗特別嘅香草🌿飲落去好fresh好自然,有身處海邊嘅感覺🌊🦀Bone in rib eyes(in 10gram)一出現嘅時候我哋都話咗一聲,因為塊牛扒有成塊面咁大,但係睇真啲發現打從一開始佢哋就會切好最適合食用嘅份量俾你。牛扒可以配上 芥辣醬,同埋地中海醬但係我覺得用海鹽直接諗喺上邊,肉味會更加突出。#silvereatfoodie #hongkong #hkrestaurant #hkfoodie #hon

Ocean crab cake
首先真係要讚吓吓佢嘅法包🥖好脆又無過大

crabmeat avocado tartare🥑

Bone in rib eyes(in 10gram)

#silvereatfoodie #hongkong #hkrestaurant #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #topcitybites #hkfoodblog #hkig #hkblogger #美食