話說灣仔最近新開左間以音樂為主題既cafe🎵 除左店鋪內有唔少同音樂有關既擺設 就連菜式都係以chord命名~ 而店名Major & Minor除左係呼應音樂主題之外 其實背後同時有促進社會共融平等既意思 非常有意義🥰_食物方面 呢度主打fusion菜式【A Major 黑毛豬咕嚕肉炒滑蛋酸種包 $108 🍳】呢份sourdough一上檯 小編們即刻呆左… 份量完全係大得過份 除左有兩大片包 中間既炒蛋應該用上5-6隻蛋🤣佢地既sourdough口感便偏鬆軟 炒蛋頗嫩滑 上面既咕嚕肉其實係甜酸汁炒豬肉 配上菠蘿 番茄片同生菜 味道酸酸甜甜 幾清新開胃的!唯獨如果可以落多少少鹽調味就好啦~ 但單係個份量都夠取勝😂【C Major 日本明太子鱈場蟹泡菜卡邦尼意粉 $138 🍝】第一次見泡菜x卡邦尼意粉呢個組合!食落多左份微酸辣既味道 有助解膩 挺特別的!入面另外加入明太子同鱈場蟹 不過感覺兩者存在感不太高🙈 但整體味道都不錯吃☺️甜品方面【抹茶卷蛋🍵】蛋糕體鬆軟濕潤 忌廉輕盈幼滑 個人稍嫌偏甜左啲 如果抹茶甘苦味道更突出就好啦 但整體抹茶香濃程度都不俗 相信會係大眾鍾意既味道!😚另外佢地仲有
_
食物方面 呢度主打fusion菜式
【A Major 黑毛豬咕嚕肉炒滑蛋酸種包 $108 🍳】

另外佢地仲有同匡智會合作 供應由智障學員用心製成既【雙層芝士蛋糕🍰】絕對值得支持啊!💓

_
整體黎講 呢度食物質素雖然未至好有驚喜 但勝在誠意十足而且大件夾大食!加上環境都舒服 如果想搵地方同朋友傾吓計食個casual meal 呢度都係唔錯既選擇喔☺️