2021-01-19 10 瀏覽
約咗一位在灣仔返工嘅朋友食飯,佢介紹了這間餐廳,雖然佢嘅 set lunch 好抵食,但係難得來到,無理由唔食扒,所以最叫了一個 $298嘅扒餐,有包、沙律、一塊8oz嘅肉眼扒,仲要薯條任食。先來麵包同沙律,表面看,人個麵包無咩特別,一拎上手就見到廚師嘅心思,原來個包一早就切開咗一半,然後烘到金黃色,食落外脆內軟,沙律菜亦好清甜。塊肉眼有手掌咁塊,上面仲有一大棵迷迭香,唔想食咁生,叫了medium well,肉質都好嫩,把刀好有趣,好似把菜刀咁 ,仲好鋒利,塊扒好易就切開,呢個扒有三款汁可以選擇,分別係黑椒、洋蔥同紅椒,我選擇咗洋蔥汁,甜甜哋,同塊扒都好夾,不過塊扒好新鮮,加少少胡椒同鹽己經好好味,食吓扒,又食條薯條,其實都幾飽,真抵食。

2021-01-19