2020-11-20 16 瀏覽
今日想介紹下新發現既正宗印度餐廳啦😃食物質素同價錢都好高性價比,而且環境裝修幾有特色。Tandoori chicken 依個餸係用鐵板裝住,送來嗰陣由遠處都聽到*咋咋*聲同埋好大煙,完全勁吸晴。雞下面鋪左好多洋蔥吸油, 半份雞既份量係有兩個雞鎚同雞胸。 味道方面相對比較重,超濃味,但同時都好滑👍🏻Fish curry我最欣賞依個魚咖喱唔係用魚柳😂 因為我個人唔鐘意食魚柳😂 佢個魚肉有4-5大舊, 魚肉比較實, 搭配住咖喱都好夾, 忍唔住叫左個飯同薄餅答配。意想不到係佢個薄餅都做得幾好, 唔油膩而且鬆軟。 飯就正正常常印度米,粒粒分明,質地亦偏硬身,但撈埋個咖喱汁就啱啱好。不過雖然佢話小辣, 但對於我黎講都幾辣, 非常開胃,仲不停追住食。

Tandoori chicken
依個餸係用鐵板裝住,送來嗰陣由遠處都聽到
*咋咋*聲同埋好大煙,完全勁吸晴。

Fish curry