2008-10-14 11 瀏覽
6月30日....我的女朋友生日~一早聽聞這間餐廳會替人慶祝生日,所以預早兩個月前 book swing chair,但都係冇哂(不過唔緊要啦)~傍晚六時半到達,店員為我們預留了一張卡位,環境四周有不同的掛畫、枱布是傳統的紅白格仔、枱面放上洋燭、再加上悠揚的音樂,氣氛頗有情調、浪漫~ ,之後特侍應們仲幫我哋轉咗坐 swing chair,Thanks~ 這晚我們叫了 set dinner:有頭盤、pizza、main course and 預先訂的Tiramisu cake(碟邊寫上了女朋友的名字)~ 頭盤:我們點了凱撒沙律和湯,喜歡沙律夠 fresh、如果芝士碎再多D就好 la~ pizza:辣肉腸PIZZA,好味、皮薄而脆、配上濃濃的車打芝士、又有辣辣地的感覺,唔係太油~ main course:海鮮拼盤和扒錦繡大會,海鮮拼盤只是一般,反而羊扒又嫩又 juicy,真係唔錯~食到最後,佢哋突然熄燈,每人手上拿著Tiramisu birthday cake,邊唱生日歌,女友事前全不知情,真的十分驚喜~這晚讓我們過了一個既愉快又難忘的晚上~
6月30日....我的女朋友生日~

凱撒沙律
辣肉腸PIZZA