朋友極力推介依間墨西哥菜,首先一入到去氣氛好好同好異國風情除左墨西哥風佈置,包括有亡靈節主題嘅壁畫同墨西哥帽外,餐具都好靚好色彩繽紛👒🥳Lunch set百幾蚊包餐湯或沙律同main,like餐廳嘅ig同fb送非酒精飲品同甜品,食物質素好高,近乎係驚喜一浪接一浪,性價比極高👏🏻唯一要進步嘅地方係墨西哥比人感覺熱情,但依度嘅waiter比較cool,會有少少影響左個vibe,仲有就係比較遊魂,包括唔記得左上餐湯、上漏左一個餐包同上錯飲品😂不過食物質素完全足以cover依啲小過失,有機會會再訪!🥙 ᴄᴀʀɴᴇ ᴀsᴀᴅᴀ ᴛᴀᴄᴏs $𝟙𝟚𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)墨西哥出產辣椒,所以墨西哥菜偏酸辣。Lunch set依款青醬牛肉tachos加左少許辣椒及洋蔥,自己決定落幾多青檸汁,辣味唔重,酸酸甜甜地超開胃。Tacos皮係軟身個款,好好食!🥩 ᴛᴀᴊɪɴ ʀɪʙ ᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ $𝟙𝟜𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)牛扒煎得好好同份量好大。薯角簡直驚為天人,外皮好脆好香但入面軟到直情有少少流心感,係我食過外脆內軟嘅第一名。薯仔味好濃,唔係一般薯角得個咸字,完全唔需要點茄汁!🐷 ᴘᴏʀᴋ ʙʙǫ ʀɪʙ

ᴄᴀʀɴᴇ ᴀsᴀᴅᴀ ᴛᴀᴄᴏs
ᴛᴀᴊɪɴ ʀɪʙ ᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ
🐷 ᴘᴏʀᴋ ʙʙǫ ʀɪʙs $𝟙𝟚𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
肉質好軟嫩,骨肉分明一切就切到,好食但相比其他菜式冇咩驚喜,配好好食嘅薯角挽回左啲分數!
ᴘᴏʀᴋ ʙʙǫ ʀɪʙs
🥣 sᴏᴜᴘ (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
跟餐嘅雜菜忌廉湯超級creamy幼滑,明明入面放左我唔鍾意嘅椒同西芹,但煮到爛爛地咁好好飲同味道好豐富。
🐥🌮 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ǫᴜᴇsᴀᴅɪʟʟᴀ $𝟙𝟘𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
A la carte左一個經典墨西哥芝士餡餅,餡餅夾住煎香嘅雞肉、溶溶嘅芝士同香料,即使唔點醬都好好食同有二合為一嘅感覺。另外提供左莎莎醬及酸忌廉,點埋就更加多層次。好食到有幸福感,總共有八件都好多!
ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ǫᴜᴇsᴀᴅɪʟʟᴀ

2023-10-06