2010-08-17 9 瀏覽
同朋友去完美食博覽 瘋狂地買左好多野食呀!!難得出到黎灣仔 想去埋金鳳食好出名既雞批同埋無冰凍奶茶!點知去到 雞批 同蛋達都賣哂跟著醒起係openrice見過附近有間出名既西餐廳. 就同朋友過左去喇!呢間餐廳係23樓. 其實25樓都係佢既..23樓就暗D既.25樓就好似頭像咁好靚好grand咁!因為我地拎住一袋2袋 所以唔上樓上 直接係23樓食啦! (要行一層樓梯上25樓架!)一坐底 侍應生同我地介紹呢到既生蠔.仲好細心咁 續隻續隻講每隻既味道同質感添!我剩係記得話有法國同埋澳洲蠔!有d蠔會有蘑菇味 有d蠔會有青瓜味! 最後 我地一人嗌左一set oyster promotion.即係2隻蠔 + 1白酒另外再嗌左八爪魚同翡翠螺!! 我地食既生蠔係白珍珠同埋gillardeau.侍應生好細心咁提醒我地要由右邊食到左邊因為右邊既白珍珠海水味淡點.另外有2個紅噹噹的蠔汁 酸酸甜甜的白珍珠除左味道比較淡之外 仲比較CREAMY.我就鐘意gillardeau夠爽口同埋海水味重點!兩隻都好新鮮呀! 正!翡翠螺 $25 有四件.都算平..同埋佢好貼心! 上台時已經拔了出來 無需親自動手! 八爪魚 $
同朋友去完美食博覽 瘋狂地買左好多野食呀!!
難得出到黎灣仔 想去埋金鳳食好出名既雞批同埋無冰凍奶茶!
點知去到 雞批 同蛋達都賣哂

呢間餐廳係23樓. 其實25樓都係佢既..
23樓就暗D既.25樓就好似頭像咁好靚好grand咁!

一坐底 侍應生同我地介紹呢到既生蠔.
仲好細心咁 續隻續隻講每隻既味道同質感添!
我剩係記得話有法國同埋澳洲蠔!
有d蠔會有蘑菇味 有d蠔會有青瓜味!

即係2隻蠔 + 1白酒
另外再嗌左八爪魚同翡翠螺!!

我地食既生蠔係白珍珠同埋gillardeau.
侍應生好細心咁提醒我地要由右邊食到左邊
因為右邊既白珍珠海水味淡點.
另外有2個紅噹噹的蠔汁 酸酸甜甜的

白珍珠除左味道比較淡之外 仲比較CREAMY.
我就鐘意gillardeau夠爽口同埋海水味重點!
兩隻都好新鮮呀! 正!

翡翠螺 $25 有四件.都算平..
同埋佢好貼心! 上台時已經拔了出來 無需親自動手!

八爪魚 $3X 有四件.是朋友order的
佢話都正常好味啦! 哈哈

都係生蠔最正喎!

如果唔係美食展既試食餵飽左我 我一定會係到試埋其他pasta/risotto!
因為睇落賣相都好似好唔錯咁. 哈哈

唯有下次再黎啦!
生蠔套餐
八爪魚 翡翠螺