2022-06-20 61 瀏覽
女朋友話想食壽司,我唯有揸車出黎睇下買咩比佢啦!!我成日買爭鮮、元氣,女朋友一早吩咐定要去邊間買,我就唔使再上網搵下買咩比佢啦!過黎灣仔,門口已經有人排隊,買外賣等10分鐘左右,見到師傅即叫即製,好新鮮!我叫左black magma roll、c-dragon、cali salmon roll。菜名好有趣,分別喺帶子、櫻花蝦、天婦羅脆片、黑芝麻醬,另一款喺香炸三文魚、蟹棒、黑芝麻鹽和胡椒,最後一款喺雙色蟹籽、炸鰻魚、mayo醬和鰻魚醬。賣相好靚,難怪女朋友會鐘意。壽司味道層次好豐富,絕對唔會淡口,入口有脆片有魚肉油脂香味,又會有醬汁濃香調味,整體令人食到停唔到口。壽司款式都有好多,可以下次再黎試下其他味道。