2011-05-15 177 瀏覽
3月14日, 白色情人節快樂! 呀比提議去café habitu食野~ 平日嘅夜晚, 位於灣仔較僻靜嘅呢帶, habitu自然亦比較寧靜. 加上佢簡潔裝飾嘅環境, 同埋d大大張嘅梳化, 實在係太舒服啦!!::: Spaghetti Carbonara + Latte ::: $86 + $10Carbonara雖然價錢唔平, 但同份量成正比, 所以其實算係抵食~ 煮得al dente嘅意粉被蛋黃汁同忌廉染成淡黃色, 質地夠杰夠creamy, 味道亦香濃! 煙肉片大大塊, 軟淋少肥又唔會過鹹, 最欣賞係佢落咗少少香草同黑椒去調味~ 無論係意粉、配料同醬汁各方面都做得好好~ 稱得上係我地食過數一數二嘅Carbonara!!Latte用闊口矮矮嘅杯盛載, 面頭嘅拉花賣相十分討好! 未飲已經聞到一陣咖啡嘅濃香~ 味道味道甘甜並重, 奶香濃滑~ 好飲!呢度真係好嘆!! 環境氣氛夠relax, 食物又有水準~ 一試就愛上咗呢個地方~

等食中~
Spaghetti Carbonara