我唔算係bakehouse常客,一個月都起碼會光顧一次,食物質素係好好,SCONE同SOURDOUGH EGG TART都係我最愛,CP值好高。Take away counter經常要排隊都出咗名,今日happy fri 諗住買SOURDOUGH EGG TART食開心一下,見到長長人龍都照排啦,鬼叫我想食咩。排隊期間職員都好好,會留意有無人插隊,又會控制秩序。排左二十分鐘終於到我了點知EGG TART已經賣哂⋯⋯職員就話會十五分鐘後再出爐,我想係旁邊等出爐,但佢話無得咁等,要重新排過架。咁我見有時間就算啦,再排多次。又排多十五分鐘後,好不幸地EGG TART又再次賣晒,排我前面位女士都係排左兩次都唔到就同職員理論。嬲係正常既,呢個安排完全係睇你彩數,好彩就排一次就撞正出爐時間,唔好彩既,你排十次都買唔到。位女士都嘈左一陣,另一位職員就叫佢埋一邊話可以留番幾個比佢轉頭黎拎,咁呀女士滿意地先行告退!?!?!?!?下,咁我排黎做乜!?!?嘈下又可以留貨架。我明職員係好難做,係公司安排,但呢個安排令我好失望⋯⋯之後下一個就到我,咁我都係話我排左兩次,好想係隔離等出爐⋯⋯得到既答案當然係唔好意

之後下一個就到我,咁我都係話我排左兩次,好想係隔離等出爐⋯⋯得到既答案當然係唔好意思要再排過⋯⋯我都可以好似前面條友咁發癲,不過我做唔出,EGG TART係好食,但係為左佢變潑婦值得咩

最後都排左咁耐,求其都要買d野。哈哈,排到連CROISSANT 都賣哂了
買個PRETZEL CROISSANT TWIST頂住先⋯⋯不過今次真係食而無味⋯⋯