2024-05-09 32 瀏覽
今次在灣仔試完依間地道意大利菜餐廳 後即刻介紹俾同事*V*✨由來自羅馬的意藉廚師主理,Set lunch 包一款主菜,賣點係有30多款意大利前菜自助任添😍 仲有餐湯、咖啡/茶,有需要可以加錢要甜品,最平既set由$358起🫶🏻 🔶任食前菜🇮🇹前菜由”Borgovivo”供應 (供應意大利菜來港的公司) 夠正宗!款式多,有啲好少見既地道意菜🫶🏻有誠意 ੈ✩🥓cold cut有莎樂美腸//各款意大利火腿 ੈ✩海鮮方面有🐙//🦀//魷魚仔//青口//螺// 煙三文魚 ੈ✩🧀多款芝士e.g. 水牛芝士// 布拉塔芝士// 雜錦芝士拼盤 ੈ✩🥗羽衣甘藍//火箭菜//生菜//意式矮瓜、紅菜頭//大量醃漬蔬菜🥒 自由度高❤️推薦❤️✿゚帕馬火腿配哈蜜瓜🍈 同時間食到鹹香同果甜🫶🏻✿゚八爪魚沙律 ✿゚意式蛋批🫶🏻比較少見,可以一試✿゚翡翠螺好鮮味好大隻店員會不斷補充食物,食到最後半個鐘都見到有refill,絕不虎頭蛇尾,抵讚中🔶主菜🍝 龍蝦小黃瓜扁意大利粉 HKD448番茄醬好豐富濃郁,配合新鮮龍蝦肉,意粉煙靭又掛汁,開胃又滿足🥩 碳燒意大利肉眼牛扒配陳醋HKD398碳燒香撲鼻而來,牛扒有筋有脂肪,牛味濃又
今次在灣仔試完依間地道意大利菜餐廳 後即刻介紹俾同事*V*

🔶任食前菜

ੈ✩🥓cold cut有莎樂美腸//各款意大利火腿

❤️推薦❤️
✿゚帕馬火腿配哈蜜瓜🍈 同時間食到鹹香同果甜🫶🏻
✿゚八爪魚沙律
✿゚意式蛋批🫶🏻比較少見,可以一試
✿゚翡翠螺好鮮味好大隻

🔶主菜
🍝 龍蝦小黃瓜扁意大利粉 HKD448

🥩 碳燒意大利肉眼牛扒配陳醋HKD398
碳燒香撲鼻而來,牛扒有筋有脂肪,牛味濃又口感柔嫩,最終就係配合醋汁火箭菜去減低油膩

🔶意大利麵包布丁配雲尼那雪糕及朱古力醬 HKD58
叫咗一個甜品share都覺得好足夠了
麵包布甸奶香奶香🍨配上雪糕冰火兩重天

🔷環境
餐廳樓底高,空間開揚又光猛,有歐式吊燈 & 皮椅梳化,裝潢主要係暖色木系
一行入去就覺得華麗有氣派

✔️有戶外位置俯瞰灣仔景色
📺室內有個大屏幕播放意大利風景

加上侍應都友善,整體感覺好休閒好chill,又唔會嘈吵,約人傾生意/小聚都好適合
🍷酒吧夠大好有feel
🎞️牆身掛滿不同海報 + 名人合照