麵心國もと

Mengokoro Kunimoto
2023-07-24 261 瀏覽
麵心國もと (灣仔)灣仔春園街12號永興樓地下2A號舖係灣仔新開嘅拉麵店❤️❤️❤️❤️ 地點好易搵,集中幾條街都係覓食好地方😃因為新店牌照關係,暫時未有小食可供應,下次幫襯個陣除左order 拉麵🍜外都有炸雞等選擇,過下口癮😂😹🙌🏻1. 鹽🧂味湯底拉麵, 餸菜有原隻溏心蛋、京蔥、雞胸、荀、紫菜; 湯底好清甜, 食到有雞湯味; 係想食拉麵但無咁重口味之選!🥰2. 醬油拉麵:湯底非常濃!餸菜有原隻溏心蛋、京蔥、半肥瘦叉燒、荀、紫菜,好鍾意食佢嘅叉燒,味道好濃,少少脂肪好有口感,咸咸香香, 令我想加底添食🤣人均約HKD 126 左右每次入拉麵店都會怕無位放低袋,今次店員安排左我地坐係四人枱,有足夠空間擺行李🤣🤣不過如果其他小座位 凳下增設籃比客人擺私人物品都會更加方便呀😙😚#香港拉麵#香港拉麵關注組#香港拉麵店#香港打卡#灣仔好去處#灣仔好西#灣仔拉麵#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#hkfoodblog#hkfoodstagram#hkfoodlover#hkramenlover#ramennoodles
麵心國もと (灣仔)
灣仔春園街12號永興樓地下2A號舖

係灣仔新開嘅拉麵店❤️❤️❤️❤️
地點好易搵,集中幾條街都係覓食好地方😃

人均約HKD 126 左右