疫情之後一直都冇去過旅行🥺明明以前每年都一定會去一次台灣㗎嘛…搞到我勁掛住台灣嘅美食🥹香港都有好多台灣餐廳,但係都冇台灣食到嘅味道。今次嚟到呢一間新店,有啲食材係由店主親自挑選既台灣原裝,仲要係90後台灣女生主理👩🏼‍🍳有信心保證!今次叫左一諗起台灣就會諗到既野食😆其中一個係解饞塔香鹽酥雞配滷肉飯!必食之選黎~因為佢個雞啲炸粉好薄身,而且滷肉飯都勁有台灣感覺!香港有多餐廳都係勁多肥豬肉同勁多油,呢一個食完完全冇罪惡感同埋幾好食🤣仲有佢個半筋半肉麵~我就梗係揀麻辣味啦😎佢個湯底都幾入味同達到我麻辣嘅要求!好少食到啲牛筋牛腩會炆到咁軟腍野飲方面當然推介我最鍾意飲嘅珍珠奶茶🧋佢嘅甜度做得啱啱好,同埋唔會飲到有奶精味!總結係整體性價比都幾高!😶仲要佢地係用竹製餐具,支持環保♻️之餘,仲支持身心障礙者就業!加分!

今次叫左一諗起台灣就會諗到既野食😆