餐廳: 靠得住粥麵小館 (克街)
資訊:

2014-12-25 1843 瀏覽
天氣凍去食粥暖胃, lunch time嚟到, 剛剛好有一張吉檯唔使等位,叫左"必食推介" 鱔球豬膶粥, 因為我中意食白鱔, 同埋想食豬膶補充下鐵質,血氣好d 個人之前冇咁凍啦碗粥有好多好大片嘅豬膶,d豬膶好滑又唔腥, 個粥都好綿, 唔錯不過! 說好的鱔球呢?!!!!!我摷勻成碗粥, 只係搵到兩三粒細細片的鱔片, 一匙羹都筆得晒, 使唔使少成咁?鱔球豬膶粥盛惠$68如果我叫個黃沙豬膶粥都只係$36即係兩三粒白鱔值$32?!!! 呢個必食推介都好搵笨喎~以後要食, 都係食實惠d嘅set lunch好過...p.s.或者咁睇, 白鱔球粥要$58, 依家加10蚊就有咁多豬膶, 真係抵到爛 :0)
天氣凍去食粥暖胃,
lunch time嚟到, 剛剛好有一張吉檯唔使等位,
血氣好d 個人之前冇咁凍啦
鱔球豬膶粥
碗粥有好多好大片嘅豬膶,
d豬膶好滑又唔腥, 個粥都好綿, 唔錯
不過! 說好的鱔球呢?!!!!!
我摷勻成碗粥, 只係搵到兩三粒細細片的鱔片,
一匙羹都筆得晒, 使唔使少成咁?
鱔球豬膶粥盛惠$68
如果我叫個黃沙豬膶粥都只係$36
即係兩三粒白鱔值$32?!!! 呢個必食推介都好搵笨喎~
以後要食, 都係食實惠d嘅set lunch好過...

2014-12-17