2016-01-19 1307 瀏覽
好耐無早起身去飲過早茶喇,今日就做下孝順女同阿爸媽佢地去飯茶啦,佢地中意去D比較懷舊嘅茶餐廳,咁就同佢地去金鳳飲茶啦,早上比較早一般無咩人,再遲少少就要排隊,我地去到剛好有位。西多士覺得以前覺得幾好食,但今次覺得煎得太面耐喇,過左火候,口感變差左。嚟呢度一定要試下奶茶出品,連蔡瀾都話正,聞到好香,飲落試到好濃嘅茶味,又滑,佢呢度凍奶茶唔加冰塊,唔會整淡D奶茶味,比較用心去做,好香醇,一定唔好錯過。呢度嘅蛋撻唔同其他店嘅皮咁脆,但好酥,蛋液整得好滑,有奶香味,我都好中意呢度嘅蛋撻,唔錯。嚟茶餐廳梗系唔少得菠蘿油喇,剛剛出爐趁熱食最好食,包身做得好松軟,酥皮做得好香脆,加上新鮮牛油,簡直系一大享受,不過我就怕肥,一般唔加牛油,感覺就差少少。
2016-01-15
$40 (早餐)